My Next Read
Inspireer Europa. Deel #mynextread

Begin Hier

My Next Read

Welk boek lees jij?

Inspireer Europa. Deel #mynextread

Boeken en verhalen zijn voor velen een inspiratie. Boekhandels uit heel Europa hebben zich verenigd om ervoor te zorgen dat jij kunt lezen wat jij wenst, wanneer jij dat wenst en in ieder door jou gewenst formaat. Deel jouw volgende boek vandaag nog om andere lezers in Europa te inspireren en om onafhankelijke boekhandels in heel Europa te ondersteunen.

deel je volgende boek
Sorry:

- Instagram feed not found.
deel je volgende boek

Deel #mynextread

Het Boeken Manifest

Lezen wat je wenst, wanneer jij dat wenst, in ieder door jou gewenst formaat

Voor iedereen in de boeken industrie is er niets belangrijker dan het voortdurend vergroten van de beschikbaarheid en toegang tot boeken voor consumenten – in ieder door de consument gewenst formaat. In een snel veranderende wereld hebben wij allemaal – auteurs, uitgevers, boekverkopers, distributeurs, agenten, bibliotheken, etc. – de verplichting om samen te werken en ervoor te zorgen dat niets in de weg staat van de mogelijkheid voor consumenten om te kunnen lezen wat zij wensen, op het moment dat zij dat wensen en in het formaat dat door hun gewenst wordt. En om tegelijkertijd te herkennen en erkennen dat ondanks de enorme vooruitgang dankzij technologische ontwikkelingen, fysieke plekken – boekwinkels en bibliotheken – de beste plekken blijven voor consumenten om boeken te ontdekken.

Er zijn twee onmiskenbare principes die niet vergeten mogen worden: publieke gelden zijn nodig ten behoeve van voortdurende ondersteuning van openbare bibliotheken en overheidsbeleid dient een concurrerend ondernemersklimaat te bevorderen.

Uiteindelijk zullen lezers de verliezers zijn wanneer de middelen ter ondersteuning van bibliotheken worden beperkt of wanneer overheidsbeleid leidt tot beperking van de mogelijkheden voor plaatselijke boekwinkels die een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap om te concurreren op basis van een gelijkwaardig speelveld.

De boeken sector is een eco-systeem: een keten van zelfstandige onderdelen, waarbij iedereen afhankelijk is van de andere en waarbij grote en radicale veranderingen altijd invloed zullen hebben op ieder onderdeel van de keten.

Europese consumenten willen eenvoudig papieren en digitale boeken en luisterboeken kunnen kopen en willen toegang tot een breed aanbod van titels uit de gehele EU.

Het Boeken Manifest is een initiatief van de Europese en Internationale Boekverkopersbond (EIBF).

Het Boeken Manifest

De Europese en Internationale Boekverkopersbond heeft Het Boeken Manifest opgesteld. Op deze pagina presenteren we onze belangrijkste onderwerpen. Download hier de PDF versie.

Lees Het Boeken Manifest

Ontdek

Keuze voor de consument

Consumenten moeten in staat worden gesteld om hun boeken te kopen bij de boekwinkel van hun keuze: hoe meer boekhandels er zijn, des te rijker is het aanbod voor consumenten, die profiteren van een veelheid aan manieren en gelegenheden om hun aankoop te doen: ze kunnen ervoor kiezen boeken te kopen binnen hun gemeenschap of via de website van boekhandels, in winkelcentra of in gespecialiseerde boekwinkels; ze kunnen ontspannen en andere mensen ontmoeten in het café of restaurant van boekhandels; ze kunnen genieten van lezingen van auteurs en andere evenementen die worden georganiseerd door boekhandels om het culturele leven in hun gemeenschap te verrijken.

Lenen van papieren boeken, e-books en luisterboeken

Europese bibliotheken zijn van een geweldige toegevoegde waarde voor consumenten en spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van geletterdheid. Boekverkopers waarderen de belangrijke rol van openbare bibliotheken buitengewoon. Het is de gezamenlijke doelstelling van boekverkopers en bibliotheken om ervoor te zorgen dat boeken bij lezers terecht komen en ze spelen hierin een complementaire rol binnen hun gemeenschap.

Boekverkopers en bibliotheken zijn culturele ambassadeurs, die het publiek voorzien van onpartijdig, betrouwbaar en informatief advies en zowel lezen als geletterdheid bevorderen – de fundamentele basis voor een ontwikkelde samenleving.

Al eeuwen lang hebben de verkoop van boeken en het uitlenen van boeken naast elkaar kunnen bestaan (en hebben elkaar versterkt) in het voordeel van zowel de gemeenschap als lezers.

Met de komt van e-books en e-readers is er recent veel veranderd; boekverkopers hebben nieuwe technologieën omarmd en onderdeel gemaakt van hun bedrijfsmodellen.

Keuze

Creëren van een concurrerende omgeving

Het scheppen van de juiste voorwaarden waarmee een sterke vertegenwoordiging van boekhandels in lokale gemeenschappen kan worden geborgd, garandeert de toegang tot een breed en gevarieerd aanbod van boeken, inclusief de mogelijkheid voor winkelen en vermaak voor consumenten. Consumenten zijn het slachtoffer wanneer enkele bedrijven de markt domineren – ongeacht in de Verenigde Staten of in Europa. En consumenten profiteren uiteindelijk het meest wanneer er een gelijkwaardig speelveld is met regulering van commerciële voorwaarden en gezonde concurrentie tussen winkeliers.

Profiteren van een verlaagd BTW-tarief voor zowel papieren boeken als e-books

Ongeacht of een boek digitaal of van papier is, online gekocht of in een winkel, iedere fiscale discriminatie die een belemmering vormt om toegang te krijgen tot boeken, moet worden voorkomen. Verlaagde of nihil BTW moet van toepassing zijn op boeken in alle vormen.

Mogelijkheid om eenvoudig te kunnen veranderen van aanbieder en van e-reader

Europese consumenten moeten het recht en de mogelijkheid hebben om de e-books waar zij legaal toegang tot hebben verkregen, te lezen op de e-reader van hun keuze en moeten hierin niet worden geblokkeerd binnen afgesloten systemen. Alle e-books zouden uitwisselbaar moeten zijn, ongeacht het platform waarbinnen deze gekocht is. Consumenten zouden moeten profiteren van volledige uitwisselbaarheid van bestanden en e-readers wanneer ze e-books kopen. Ze moeten eenvoudig toegang moeten hebben tot de e-books die ze legaal hebben gekocht en zouden in staat moeten worden gesteld om deze te lezen op het apparaat van hun eigen keuze. Consumenten moeten de vrijheid hebben om e-books te kopen van iedere aanbieder – en niet hierin beperkt worden binnen de geslotenheid van het platform van een specifieke aanbieder. Wanneer een e-book van een bepaalde leverancier wordt gekocht, dan moet de klant profiteren van open systemen en de mogelijkheid om e-books over te zetten op de tablet, smartphone of e-reader van hun eigen keuze.

Meedoen

Miljoenen consumenten kiezen ervoor om hun aankopen te doen bij lokale boekhandels – niet enkel en alleen vanwege de geweldige selectie boeken en de voortreffelijke klantenservice – omdat ze begrijpen en erkennen dat geld wat lokaal wordt besteed, sneller en in grotere mate terugvloeit in de lokale gemeenschap dan wanneer zij hun geld elders of op andere wijze besteden. Bovendien, minstens zo belangrijk, draagt een verscheidenheid aan lokale winkelbedrijven bij aan een uniek en persoonlijk karakter van de lokale gemeenschap.

De boeken industrie werkt aan oplossingen die duurzaam zijn voor auteurs, uitgevers en boekverkopers met behoud van een gezond en divers aanbod voor consumenten.

Boekverkopers kijken ernaar uit om in samenwerking met bibliotheken de toegang tot boeken te ondersteunen in het belang van alle Europese consumenten – ongeacht of zij ervoor kiezen om te lenen, huren, tijdelijke toegang tot een boek te verkrijgen en daarbij de rechten en positie van alle huidige betrokkenen in de boeken industrie respecterend.

Contact

Aarzel alsjeblieft niet om contact met ons op te nemen naar aanleiding van de My Next Read campagne

of Het Boeken Manifest.

Onze partners

Bekijk wie #mynextread ondersteunt

Nationale campagnes

Landelijke boekverkopersbonden hebben zelf initiatieven ontwikkeld. Ontdek hier meer over hun campagnes.

Beurzen

Grote boekenbeurzen zijn gastheer van de #mynextread campagne. Bekijk hier waar je ons kunt vinden!

In samenwerking met

Boekverkopers

Bekijk hier de lijst van deelnemende boekverkopers en vind de dichtstbijzijnde.

L’Antre de Pages
P1010520-Light27-29 rue de Paris
94340 Joinville-le-Pont
France
Tahiti Bookstore Logo BP3495
98713 Papeete
Tahiti, Polynésie française
L’Exquise Librairie 34 rue Dantagnan
32240 Saint André de Cubzac
France
Filigranes
Avenue des Arts 39-42
1040 Bruxelles
Belgique
L’Archipel des Mots
81 rue du Commerce
01170 Gex
France
Le Pavé du Canal
Logo3 Bis Quai F. Pouillon
78180 Montigny-le-Bretonneux
France
Librairie Delvaux 
carte fidelité - Light17 rue du val
77160 Provins
France
Caumes des Livres
31 avenue de la République
12100 Millau
France